Trainingen

Informatie over komende trainingen website maken

Hierbij via screenshots een voorbeeld wat er behandeld gaat worden wanneer het weer kan qua COVID19 met training Website maken met WordPress, Astra Theme en pagebuilder Elementor. Over hoe je van de ene situatie in de volgende komt bij het maken van een website zo.

Dit is het eerste wat je ziet wanneer je WordPress hebt geïnstalleerd. Je denk misschien Help. Je ziet nog dat WordPress in eerste instantie is ontwikkeld voor Weblog met nog een post in beeld.

Klik hier om naar pagina Astra thema installeren te gaan

Bij dit tweede plaatje is de voorbeeldpost intussen verwijderd en is het Astra theme geïnstalleerd en geactiveerd. Wat nog redelijk storend is is de automatisch bijgeleverde sidebar (die overigens relatief eenvoudig te verwijderen is).

Klik hier om naar pagina Astra thema aanpassen te gaan

In dit derde plaatje zie je een redelijke ‘schone’ beginsituatie met nu wel logo erbij en de Footer tekst wat aangepast. Dit is voor het overgrote deel via aanpassen van het Astra theme. Wanneer je goed kijkt in de adresbalk staat er nog wel ‘Niet beveiligd’ voor het Internetadres.

Klik hier om naar pagina https website maken te gaan

In dit vierde plaatje zie je een pagina die is gemaakt met pagebuilder Elementor die het, vind ik, een stuk makkelijker maakt om websites te maken met WordPress. En is ondertussen de website niet meer ‘Niet beveiligd’.

Dit zijn stappen die je kunt maken om een website met WordPress, het Astra theme en pagebuilder Elementor  te maken.